EN | TR

100. Yılında Cumhuriyet Paneli

27 Ekim 2023 Cuma

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince organize edilen “100. Yılında Cumhuriyet” isimli panel Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuğba Yolcu moderatörlüğünde, gerçekleşmiştir. Panelde, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğretim üyesi J. Alb. Doç. Dr. Naci Akdemir Türkiye’ye yönelik güvenlik tehditlerini tarihsel ve coğrafi bir perspektif ile ele almış; Cumhuriyetimizin güvenlik politikalarını güncel gelişmeler ışığında değerlendirmiştir. Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aydın Halisoğlu, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini başladığı tarihten itibaren panoramik bir biçimde ele alarak ilişkilerin bugünü ve geleceğine dair tespit ve değerlendirmelerde bulunmuştur. Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Halil Kanadıkırık “cumhuriyet” kavramının tarihsel serüvenini irdelediği konuşmasında farklı düşünürlerin cumhuriyet ve devlet kavrayışlarına; cumhuriyetin ülkemiz açısından ne anlam ifade ettiğine değinmiştir. Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün diğer bir öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yaman ise Cumhuriyetimizin ilk günlerinden 100’üncü yılına kadar geçen süreçte kent anlayışındaki değişimi ele aldığı konuşmasında ikinci yüzyıla girerken kentleşme politikalarının geleceğine ilişkin birtakım öngörülerde bulunmuştur.